FER QUE CAIGUI ON VULGUIS?

  Material 

full de paper, tisores, goma d'enganxar 

procediment


A. Fes una marca amb guix a terra. Tallar un quadrat de paper i deixar-lo caure sobre la marca diverses vegades.



B. Doblega el paper tal com s'indica en la imatge 1.


C. Enganxa amb cola el triangle format i retalla el paper sobrant. El resultat ha de ser com el que es mostra a la imatge 2.


D. Deixa caure la piràmide sobre la marca de terra diverses vegades



E. Ara, inclina la piràmide abans de deixar-la anar i observa el que passa.



qüestions


1. Es pot controlar la caiguda de el paper en l'etapa A? No, l'aire el porta d'un costat a un altre, no es ot controlar bé el seu moviment i caiguda


  2. El que pots fer a la D? Si, es pot controlar una mica més, ja que té el pes sobre una base que fa que a l'moure caigua recte


  3. A què creus que es deu la diferència? Suposo que el pes i la forma en la qual aquesta posada el paper. Si més no, quan era un quadrat sense ser modificat, l'aire el portés en qualsevol sentit. Però a l'estar format un triangle, la piràmide cau recta, no totalment, però cau més a prop de el punt de referència, que quan no estava doblat.


  4. Què passa a inclinar la piràmide? Pel que he notat cau moltíssim més a prop de el punt de referència, l'únic que canvia és que si cau sobre una banda, dóna la volta en l'aire i cau sobre l'altre costat.


Moli de Plastic

L'altre dia vam haver de fer un molí de plàstic, jo ho vaig fer amb la meva amiga Alba. I aquí us vaig a mostrar el procediment.

Materials que necessitarem:

- Una ampolla de plàstic

- Dues tapes d'ampolla

- Un pal una mica gruixut que sigui capaç de sostenir pes

- Un clau, o palet fi, però que pugui sostenir també pes.

- Una pistola calenta de cola

- I alguna cosa per decorar

El procediment:

El primer que vam fer va ser retallar la part de dalt de l'ampolla, per després anar retallant en línies cap a la boca de l'ampolla. El segon pas que vam fer va ser amb les tapes fer-los un forat pel mig, i després enroscar una pel costat que es pot enroscar, i per l'altre enganxar-lo amb la pistola de silicona calenta, cal assegurar-se abans que hi hagi prou espai a el forat de les tapes, per passar el pal que sostindrà el molí i ho farà rodar. El tercer pas és el pal gruixut, a aquest pal li vam fer un forat, on li posarem el palet que sosté el molí. El quart pas va ser ajuntar-ho tot fins que quedi el molí, vam decidir tallar el palet petit que el sosté perquè no aquest tan llarg i foti, i li vam posar silicona calenta perquè no es surti el molí. I per últim i el cinquè pas, vam decorar una mica el nostre molí i ho vam fer mes bonic.








A l'acabar vam decidir anar a fer vídeos i fotos, de com donava voltes (per cert perquè de voltes cal doblegar una mica les hèlixs, totes una mica cap a la mateixa direccio, perquè quan vingui l'aire s'impulsi) vam pujar al terrat i vam veure com donava voltes, era increïble comparat a el de paper, aquest donava voltes sense parar i amb moltíssima més potència. A la fin va pujar el professor i mes companys amb els seus molins i el professor ens va dirigir a una part del terrat, ja en aquesta part ens va donar un amarra cables, perquè a la barana sostuvieramos el molí. I ja posat va començar a donar voltes i es va poder apreciar que estava ben fet perquè girés amb fermesa.



M'ha encantat fer aquesta feina, la meva amiga i jo ens hem organitzat molt bé, i hem aconseguit un gran molí final. Ha estat divertit, entre veient que podíem fer per decorar o perquè quedés bé. Estic molt feliç pel resultat final.  




Comentarios

Entradas populares de este blog